Bine ati venit!
Powered By Blogger

luni, 15 februarie 2010

PROIECT COMENIUS

Mediul înconjurător în atenţia tinerilor europeni


Pornind de la necesitatea păstrării unui mediu ambiant sănătos, în condiţiile pericolului încălzirii globale şi a poluării excesive precum şi a deteriorării îngrijorătoare a sănătăţii tinerilor, educarea acestora în spiritul protejării mediului şi a utilizării unei alimentaţii raţionale constituie o prioritate a şcolii de azi.
Astfel, următoarele şcoli: Colegiul “Leon Cordes” din Grabels, Franţa, Scoala Nr. 31 din Bucureşti, România, Scoala “Don Milani” din Paesana, Italia, Scoala “Don Pedro” din Moita, Portugalia şi Centrul Santo Angel din Badajoz, Spania şi-au propus să dezbată această temă în cadrul proiectului internaţional Comenius Regards croisés de jeunes européens sur le développement durable.
Menţionăm două dintre obiectivele acestui proiect:
Realizarea unei informări adecvate despre biotopul local, evoluţia lui în condiţiile acţiunii distructive umane şi modalităţile de protejare a acestuia;
Promovarea unei alimentaţii sănătoase prin consumarea de legume şi fructe specifice pentru o dezvoltare armonioasă.

Pentru realizarea obiectivelor menţionate şcolile implicate în acest parteneriat au desfăşurat în prima etapă o activitate de cercetare a speciilor în curs de dispariţie din biotopul local, prezentarea acestor materiale în cadrul unor videoconferinţe şi punerea lor la dispoziţia celorlalţi pe internet prin google.docs.
In a doua etapă urmează să se identifice legumele şi fructele necesare alimentaţiei zilnice şi a mâncărurilor în componenţa cărora intră acestea.
Pentru o informare aprofundată se are în vedere vizitarea unor institute de cecetări pomicole şi legumicole, interviuri cu specialişti din domeniu, participare la sesiuni de comunicări ştiinţifice.
Elevii români vor avea ocazia să cunoască aspecte concrete din mediul ambiant al partenerilor din Franţa şi Spania, iar cei italieni, francezi şi spanioli vor vizita România în cadrul schimburilor şcolare.
Proiectul european permite implicarea elevilor în problemele de mediu, conştientizarea necesităţii protejării acestuia şi educarea lor pentru o alimentaţie sănătoasă.

Prof. Anca Hagiescu Miriste, Scoala Nr. 31, Bucuresti
Prof. Mihaela Suciu, Scoala Nr. 31, Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu